nieuws

Opstelten gaat praten over winkeldieven

Nieuws

DEN HAAG – Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gaat met politie, justitie en ondernemers in gesprek over de onvrede over de afhandeling van winkeldiefstallen.

DEN HAAG – Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gaat met politie, justitie en ondernemers in gesprek over de onvrede over de afhandeling van winkeldiefstallen.

Detailhandel Nederland luidde recent de noodklok over het feit dat politiekorpsen amper in actie komen bij winkeldiefstal als het geen heterdaadje is. Zelfs als door middel van bijvoorbeeld camerabeelden een dader duidelijk wordt geïdentificeerd, volgt er volgens de organisatie zelden vervolging. Een korps komt bijvoorbeeld pas in actie als de schade meer dan 25.000 euro betreft.

Goede sterkte
‘We gaan kijken wat ons te doen staat’, zegt minister Opstelten in De Telegraaf. Het excuus dat de politie te weinig mankracht heeft om diefstallen effectiever aan te pakken, accepteert hij niet. ‘We hebben een goede sterkte, het gaat erom dat er op tijd telkens de juiste keuze gemaakt wordt.
 

Reageer op dit artikel