nieuws

Bakkerij Westers in de clinch over geluidsoverlast

Nieuws

NIEUWE PEKELA – Bakkerij Westers in Nieuwe Pekela is door de gemeente op de vingers getikt over geluidsoverlast. De bakker moet voor 18 april aanpassingen doen anders riskeert hij een boete.

NIEUWE PEKELA – Bakkerij Brans&Westers in Nieuwe Pekela is door de gemeente op de vingers getikt over geluidsoverlast. De bakker moet voor 18 april aanpassingen doen anders riskeert hij een boete.

De kwestie speelt sinds hij nieuwe buren kreeg eind 2009. De buren klagen over teveel lawaai van de bakkerij. Eigenaar Andries-Jan Ludolphie heeft de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen. ‘We hebben de koeling binnengezet en een kast gebouwd om de motoren. Meting van een onafhankelijk bureau wees vervolgens uit dat we onder de norm van 40 db zitten.’ Maar de buren blijven klagen.

Meting van de gemeente dit jaar wees uit dat Westers toch nog te hoge piekgeluiden heeft. De bakker heeft van de gemeente  een dwangsom van 1000 euro per overtreding opgelegd gekregen als hij de aanpassingen niet doorvoert voor 18 april.

Westers maakt bezwaar en heeft de NBOV ingeschakeld voor juridische ondersteuning. Ook laat hij een nieuw akoestisch rapport opstellen.
 

Reageer op dit artikel