nieuws

Bakker Jos Huijbregts wil einde oneerlijke concurrentie

Nieuws

HAARLEM – Jos Huijbregts wil alsnog een poging wagen om zijn elf winkels op zondag open te krijgen. Hij heeft een mail gestuurd naar MKB-Nederland, de NBOV en D66.

Bakker Jos Huijbregts wil einde oneerlijke concurrentie

HAARLEM – Jos Huijbregts wil alsnog een poging wagen om zijn elf winkels op zondag open te krijgen. Hij heeft een mail gestuurd naar MKB-Nederland, de NBOV en D66.

Dit naar aanleiding van het artikel in Distrifood dat de omzet van supermarkten in februari met 5,5 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Oneerlijk
Huijbregts, eigenaar van Van Vessem & Le Patichou  is daar ongelukkig door geworden, ‘zeker na bestudering van onze klanten aantallen die in februari lager waren. Het kan toch niet zo zijn dat de politiek in Nederland de oneerlijke concurrentie tussen ambacht en retail blijft gedogen. De supermarkten mogen immers langer open zijn, met name op zondag, en het ambacht doet (lees MKB) laat dit toe!’

Opgepiept brood
Op zondag ziet Huijbregts producten in de supermarkt liggen die eigenlijk gekocht hadden moeten worden bij ambachtelijke aanbieders. ‘De klanten die dat opgepiepte brood (in de beleving vers) kopen, komen niet meer bij de ambachtelijke bakker op maandagmorgen.’

Openstelling
Volgens hem koopt de klant meer bij de retail vanwege het gemak. Niet vanwege de kwaliteit, klantvriendelijkheid en versheid, meent hij, en ook niet vanwege de prijs.  Voor de openstelling van de winkels zijn er in zijn ogen twee oplossingen om oneerlijke concurrentie te voorkomen: alles dicht op zondag of alles open op zondag.

Reageer op dit artikel