nieuws

Wilfried Westera start bakkerij in Noorwegen

Nieuws

HEMSDAL – Na vijftien jaar ondernemen in Nederland gaat Wilfried Westera zijn geluk beproeven in Noorwegen. De bakker verhuist in maart naar Scandinavië om een bakkerij te beginnen.

HEMSDAL – Na vijftien jaar ondernemen in Nederland gaat Wilfried Westera zijn geluk beproeven in Noorwegen. De bakker verhuist in maart naar Scandinavië om een bakkerij te beginnen.

Samen met zijn vrouw Marian van Dalen opent hij in het plaatsje Hemsedal (tussen Oslo en Bergen) een kleine bakkerij. ‘De bakkerij is twee jaar geelden stilgelegd wegens personele problemen, wij gaan het weer nieuw leven in blazen. Noorwegen trekt ons; de mentaliteit en het land zelf. We hebben voor de bakkerij in Hemsedal gekozen omdat het kansen biedt. Het dorp (2000 inwoners red.) trekt veel toeristen in de zomer en winter, de bakkerij ligt aan een doorgaande weg en direct aan de skipiste.’ 

Verhuizing
Westera verhuist medio maart. Eind maart moet de bakkerij met winkel open. ‘We beginnen met Noors assortiment. Dat is vooral volkoren en meergranen brood.’ De taal moet hij nog leren. Irjam heeft al les, ik moet nog beginnen. Als je wilt integreren moet je de taal spreken.’

Eigen baas
Westera is vijftien jaar eigen baas geweest in Nederland. Naast een bakkerij in Wehl is hij ondernemer in Heerde geweest. De laatste jaren was hij actief als zzp’er in de branche.
 

Reageer op dit artikel