nieuws

Meelfabrikanten verhogen prijzen

Nieuws

DOETINCHEM – Een aantal meelfabrikanten heeft hun prijzen verhoogd of gaan dat binnenkort doen. Ze zijn genoodzaakt door de alsmaar stijgende tarweprijzen.

Meelfabrikanten verhogen prijzen

DOETINCHEM – Een aantal meelfabrikanten heeft hun prijzen verhoogd of gaan dat binnenkort doen. Ze zijn genoodzaakt door de alsmaar stijgende tarweprijzen.

De meelfabrikanten die de prijzen verhogen zijn: Meneba , Koopmans Meel, Ranks Meel en Bake Performance. Meneba heeft haar prijzen onlangs met maximaal 5 euro per 100 kilo verhoogd. Ranks verhoogt de prijs eveneens met maximaal 5 euro per 7 februari. Bake Performance met 3 euro per 17 februari. Met hoeveel Koopmans de prijs opschroeft en wanneer is niet bekend.

Lees alles over tarweprijzen

Krijger verhoogt zijn prijzen waarschijnlijk per 1 april met 3 tot 4 euro, laat eigenaar Henk Krijger weten. ‘We hebben aardig wat tarwe gekocht op het moment toen de prijzen nog iets gunstiger waren, vandaar dat we de verhoging nog even uit kunnen stellen.’

De meelproducenten zijn genoodzaakt hun prijzen aan te passen door de stijgende tarweprijs. Op dit moment kost een ton baktarwe op de Parijse beurs 270 euro. Dat is bijna twee keer zoveel als juni vorig jaar.

 

Lees meer over dit onderwerp in Bakkerswereld van 18 februari

Reageer op dit artikel