nieuws

CDA wil Europese erkenning bolus

Nieuws

MIDDELBURG – CDA’er Martin Bos uit Middelburg vindt dat de bolus een officiële Europese erkenning verdient als Zeeuws streekproduct. Maar het stempel Zeeuws, dat de bolus veelal krijgt is niet geheel juist.

CDA wil Europese erkenning bolus

MIDDELBURG – CDA’er Martin Bos uit Middelburg vindt dat de bolus een officiële Europese erkenning verdient als Zeeuws streekproduct. Maar het stempel Zeeuws, dat de bolus veelal krijgt is niet geheel juist.

Volgens Rachel Herz, kok van de synagoge en workshopleider van koosjer koken, is de bolus een Joods product dat over de hele wereld bekend is. In New York, waar een grote Joodse gemeenschap leeft, wordt de zoete lekkernij net zo hard verkocht als in Parijs en Moskou, stelt hij op Omroep Zeeland.

17e eeuw
De bolus is voor het eerst in Zeeland gebakken door de bakkers van de Portugese joodse gemeenschap, de Sefardiem, die tijdens de eerste helft van de zeventiende eeuw in Middelburg leefde.

Erkenning
Het CDA Zeeland omarmt het idee van Bos en stelt alles in het werk om de officiële erkenning binnen te halen.

Lees ook
Kloetingse bakkerij Boer wint Bolustrofee 2010
 

Reageer op dit artikel