nieuws

Buitenlandse bakkers overtreden regels

Nieuws

DOETINCHEM – Bakkers met een niet westers assortiment overtreden de belastingregels. Dat is de eerste conclusie uit het onderzoek dat landelijk interventieteam doet naar onregelmatigheden in een deel van de bakkerijbranche.

Buitenlandse bakkers overtreden regels

DOETINCHEM – Bakkers met een niet westers assortiment overtreden de belastingregels. Dat is de eerste conclusie uit het onderzoek dat landelijk interventieteam doet naar onregelmatigheden in een deel van de bakkerijbranche.

Volgens Jelle Wijkstra, woordvoerder van de Belastingdienst was bij zestig procent van de tot nu toe onderzochte bakkers wel iets mis. Naast illegale werknemers, mensen met een uitkering trof het onderzoeksteam boekhoudkundige fraude aan. Daarnaast heeft het team de Voedsel en Warenautoriteit moeten waarschuwen, wegens hygiëne problemen. Volgens de Telegraaf betreft het vooral Turkse bakkers. De Belastingdienst ontkent dat en spreekt van bakkers met een niet westers assortiment.

NBOV
Cor Havermans, secretaris NBOV: ‘Als die zestig procent klopt is dat ernstig. Het gaat ons er om dat iedereen in de branche met dezelfde spelregels speelt.’

Het onderzoek is opgezet omdat de bonafide bakkersbedrijven oneerlijke concurrentie ondervinden van hun malafide branchegenoten. Het project wordt medio 2012 afgerond.
 

Reageer op dit artikel