nieuws

Omzet horeca daalt, retail stijgt

Nieuws

APELDOORN – De traditionele horeca heeft afgelopen jaar wederom de omzet zien teruglopen. De restaurants bij winkelketens als Hema, Ikea en V&D deden het juist prima.

APELDOORN – De traditionele horeca heeft afgelopen jaar wederom de omzet zien teruglopen. De restaurants bij winkelketens als Hema, Ikea en V&D deden het juist prima.

Dat blijkt uit cijfers van het Food Service Instituut Nederland. ‘Hun succes komt gewoon doordat de prijs-kwaliteit-verhouding goed is. Daar is de Nederlander erg gevoelig voor, zeker in tijden van een economische crisis’, zegt directeur Jan-Willem Grievink van FSIN tegen de NOS. Vandaag opent in Amsterdam de Horecava.

Horeca duurste
Volgens Grievink is de verschuiving van omzet van de traditionele horeca naar supermarkten en alternatieven een logische. ‘Wat wel opvalt, is dat de horeca in Nederland de duurste is in West-Europa, in tegenstelling tot de supermarkten. De Nederlandse supers zijn juist het goedkoopst van Europa. En dat heeft de consument wel door.’

 

Reageer op dit artikel