nieuws

Coupe du Monde de la Pâtisserie mist Nederlandse team

Nieuws

LYON – Nederland schittert door afwezigheid op de Coupe du Monde de la Patisserie in Lyon op 23 en 24 januari 2011. Nederland wordt door insiders als grote kanshebber op het erepodium gezien.

Coupe du Monde de la Pâtisserie mist Nederlandse team

LYON – Nederland schittert door afwezigheid op de  Coupe du Monde de la Patisserie in Lyon op 23 en 24 januari 2011. Nederland wordt door insiders als grote kanshebber op het erepodium gezien.

Niet alleen de Franse organisatie, maar ook door internationale collega’s en standhouders betreuren dat Nederland dit jaar niet van de partij is op de Coupe du Monde de la Pâtisserie. ‘Ik krijg van veel kanten te horen dat ze het jammer vinden dat we niet mee doen’, laat Jeroen Goossens weten.

Goossens deed maar liefst vijf keer met het Nederlandse team dat uit drie patissiers bestaat, mee aan de tweejaarlijkse prestigieuze wedstrijd in Lyon. Hij geldt als een van de aanjagers van het team. Sinds vorig jaar zomer is hij een eigen bedrijf gestart, Jeroen Goossens Dutch Pastry en moest daar al zijn energie in steken.

Nog een zwaarwegende reden is dat Frankrijk niet participeert, omdat ze de laatste editie van 2009 hebben gewonnen en zo andere landen een kans willen geven om te winnen. ‘Als Frankrijk niet meedoet, is het voor ons niet interessant,’

In 2005 eindigde Nederland als tweede, net na de Fransen. In 2009 stortte tot overmaat van ramp het chocoladeshowstuk in maar kreeg het Nederlandse team een prijs voor de beste teamspirit en werd vijfde.
 

Reageer op dit artikel