nieuws

Bakkersland te koop

Nieuws

HEDEL – Bakkersland staat te koop. Vijf private-equitypartijen hebben zich gemeld voor het bakkerijconcern.

Bakkersland te koop

HEDEL – Bakkersland staat te koop. Vijf private-equitypartijen hebben zich gemeld voor het bakkerijconcern.

De prijs die investeerder Parcom voor Bakkersland wil hebben, is niet bekend. De vijf partijen die interesse hebben zijn volgens het Financieele Dagblad, die zich beroept op bronnen dichtbij de onderhandelingstafel,: NPM, Bencis, Lion Capital, Capvest en Gilde. Gilde Equity is een bekende in de Nederlandse bakkerijwereld, het bedrijf participeert ook in Bakker Bart en de Banketgroep.

Onzekerheid
Ondank de grote interesse is de overname niet eenvoudig. De moeilijkheid zit in de grote investeringen (100 miljoen euro) die de investeerders moeten doen. Ook de huidige marktsituatie werkt niet mee. De marges van Bakkerland staan onder druk door onder meer de prijsconcurrentie in supermarktland.
 

Verkoop Bakkersland: ‘zeer speculatief’

Zorgen
Daarnaast maakt het bedrijf zich zorgen over de ontwikkelingen in supermarktland. In het jaarverslag (november 2010) meldt de directie dat de ontwikkelingen niet snel verbeteren. In de foodretail wordt steeds vaker gewerkt met tenders in plaats van offertes. ‘Er speelt zich duidelijk een verharding af’, aldus de directie. Ook is er onzekerheid over de nieuwe inkooporganisatie Bijeen van C1000 en Jumbo.
Directeur Eugene Scholten was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook
Bakkersland krijgt nieuwe directeur
Delfts Brood nieuwe eigenaar Bakkersland Helmond
Bakkersland sluit en verkoopt vijf bakkerijen
Quality Bakers naar Bakkersland

  

Reageer op dit artikel