nieuws

10 miljoen euro voor verbeteren veiligheid bedrijven

Nieuws

DEN HAAG – De overheid stelt in 2011 10 miljoen euro beschikbaar om kleine bedrijven te helpen bij het verbeteren van de veiligheid.

10 miljoen euro voor verbeteren veiligheid bedrijven

DEN HAAG – De overheid stelt in 2011 10 miljoen euro beschikbaar om kleine bedrijven te helpen bij het verbeteren van de veiligheid.

Ministers Verhagen (Economische Zaken, Landbouw & Innovatie) en Opstelten (Veiligheid en Justitie) hebben vorige week vrijdag besloten om voor de subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB-regeling) dit bedrag beschikbaar te stellen. Ondernemers kunnen een onafhankelijk advies aanvragen voor het verbeteren van hun beveiliging voor een maximale bijdrage van 300 euro van de overheid, afgestemd op branche en onderneming. Voor deze ‘scan’ is drie miljoen euro beschikbaar.

Maatregelen
De overige 7 miljoen euro is bestemd voor het treffen van de aanbevolen maatregelen. Bedrijven krijgen van dit investeringsbedrag 50 procent, tot een maximum van 700 euro per bedrijf, vergoed. De tegemoetkoming voor de scan en aanbevolen maatregelen is beschikbaar voor ondernemingen met maximaal vijf vestigingen, met elk maximaal tien medewerkers.

Aanvraag
De subsidie aanvragen voor de scan kan vanaf 1 februari tot en met 1 december 2011 bij Agentschap NL (www.senternovem.nl/veiligheidkleinebedrijven/). Aanvragen voor de subsidie voor de maatregelen kunnen worden ingediend vanaf 1 februari 2011 tot en met 1 juni 2012.

 

Reageer op dit artikel