nieuws

Aanhoudingen na gewapende overval bakkerij

Nieuws

ASSENDELFT – De politie heeft een meisje (14 jaar) en een jongen (14 jaar) aangehouden vanwege een poging tot een overval op een bakkerij in Assendelft op woensdag 28 april.

Aanhoudingen na gewapende overval bakkerij

ASSENDELFT – De politie heeft een meisje (14 jaar) en een jongen (14 jaar) aangehouden vanwege een poging tot een overval op een bakkerij in Assendelft op woensdag 28 april.

Omstreeks half vier ’s middags kwamen twee gemaskerde personen de winkel binnen. Een van hen hield een klauwhamer vast. Een medewerker van de bakkerij riep de hulp in van een andere medewerker. Het werd de overvallers kennelijk op dat moment te heet onder de voeten want ze vluchtten de winkel uit. Een getuige zag even verderop dat de overvallers zich van hun kleding ontdeden en deze in een rugzak stopten. De verdachten reden later weg op een fiets.

Op basis van het opgenomen signalement meenden medewerkers van de afdeling Jeugdzaken van de politie dat zij beide verdachten kenden. Kort daarop werd het tweetal aangehouden en hebben zij de overval bekend. Het meisje komt uit Wormer, de jongen uit Assendelft. Het meisje is in bewaring gesteld, de andere is geschorst.

Lees ook:
Bakker Berntsen doelwit inbraak
Bakkerij Brink overvallen
Politie wil aantal overvallen drastisch verminderen
Gewapende overval op Leidse bakkerij
Bakkerij Kees Gutter doelwit overval
Bakkerij twee keer overvallen
Bakkerij Kromhout overvallen
Bakker verdrijft overvallers met meel

 

Reageer op dit artikel