nieuws

Banketbakkerij De Korenbloem bakt beste Oranjekoek

Nieuws

SNEEK – Banketbakkerij De Korenbloem uit Sneek mag zichzelf Frysk Kampioen Oranjekoeke van 2010 noemen.

Banketbakkerij De Korenbloem bakt beste Oranjekoek

SNEEK – Banketbakkerij De Korenbloem uit Sneek mag zichzelf Frysk Kampioen Oranjekoeke van 2010 noemen.

De Oranjekoek kwam als beste uit de bus tijdens een productkeuring op het Friesland College in Leeuwarden waar woensdag een voorjaarsprogramma was georganiseerd door het bestuur van de NBOV-regio Friesland.

Friesland-promotie

Met een score van 8,36 was banketbakker Gerrit Dijkstra de overige veertien inzendingen de baas. Dijkstra leek niet verrast door zijn overwinning. ‘Ik wíst gewoon dat deze Oranjekoek goed was,’ legt hij uit. ‘Alles zat mee vanochtend, soms zie je dat het topklasse is wat je bakkers maken. Want ik heb dit zeer zeker niet alleen gedaan: mijn hele team heeft aan deze overwinning bijgedragen.’ Juryvoorzitter Gosse Tjoelker uit Drachten was lovend over de inzendingen. ‘Hier ligt weer wat,’ riep hij enthousiast uit bij het proeven. ‘Dit is Friesland-promotie ten top.’ De jury lette onder andere op het uiterlijk van de koek, de geur, de vulling en de smaak.

De tweede prijs ging naar de winnaar van vorig jaar, De Bakkers van Verloop uit Gorredijk (puntentotaal 7,71). Een derde plaats was voor de winnaar van 2008, Bakkerij Boonstra uit De Knipe (7,64). De Korenbloem won de eerste prijs al eerder in 2007, toen de wedstrijd om de Beste Fryske Oranjekoeke voor het eerst georganiseerd werd.

Lees ook:
Bakkers van Verloop Frysk Kampioen Oranjekoeke 2009

 

Reageer op dit artikel