nieuws

Bakkerij Roodenrijs 125 jaar

Nieuws

RIJSWIJK – In 1885 kocht Piet Roodenrijs een failliete bakkerij aan het Plein in Wateringen. Nu staat achter kleinkind Arjan Roodenrijs aan het roer van het familiebedrijf dat dit jaar 125 jaar bestaat.

Bakkerij Roodenrijs 125 jaar

RIJSWIJK – In 1885 kocht Piet Roodenrijs een failliete bakkerij aan het Plein in Wateringen. Nu staat achter kleinkind Arjan Roodenrijs aan het roer van het familiebedrijf dat dit jaar 125 jaar bestaat.

’Mijn overgrootvader Piet blies de bakkerij nieuw leven in onder de naam P.M. Roodenrijs’, vertelt Arjan in het Hele Westland. ‘Mijn opa, Jan Roodenrijs nam in 1928 de bakkerij over en introduceerde voor het eerst gebakjes in Wateringen. In hetzelfde pand is nog altijd onze winkel gevestigd.’

Frans, de vader van Arjan nam het bedrijf in 1960 over en breidde de bezorging verder uit. In 1968 opende hij een filiaal in Rijswijk. Gevolgd door een winkel in Den Haag in 1970, een tweede winkel in Den Haag in 1980 en . dertien jaar later een in Naaldwijk.

Arjan en zijn broer Joop namen de zaak over in 1990 ‘Joop en ik hebben samen de bakkerij geleid tot 2000. Joop moest in dat jaar vanwege een vermoeidheidsziekte afhaken.
Om door te kunnen groeien ging Roodenrijs samenwerken met de gebroeders Van der Pluijm (Van der Pluijm Roodenrijs). ‘Samen hadden we 14 filialen.’ Vorig jaar kwam aan die samenwerking alweer een einde en is Roodenrijs alleen verder gegaan. Momenteel schakels Roodenrijs om naar Meesterbakker. De transformatie moet eind dit jaar afgerond zijn.

Lees het hele verhaal en bekijk foto’s

Lees ook
Arjan Roodenrijs enige eigenaar Van der Pluijm Roodenrijs

Reageer op dit artikel