nieuws

Debic Prima Blanca Award prooi voor Peter Simpelaar

Nieuws

AMSTERDAM – De Debic Prima Blanca Award 2010 is zojuist in de RAI uitgereikt aan Peter Simpelaar van La Tourterelle Patisserie in Sluis.

Debic Prima Blanca Award prooi voor Peter Simpelaar

AMSTERDAM – De Debic Prima Blanca Award 2010 is zojuist in de RAI uitgereikt aan Peter Simpelaar van La Tourterelle Patisserie in Sluis

Toppatissier Jan Willem Janssen maakte op de beursvloer bekend dat de creatie van Simpelaar, Zeeuws Glamorous meisje (zie foto hieronder), een mooie opbouw van smaak kent, waardoor deze gedurende een relatief lange periode verrassend blijft voor de consument. ‘Een taart met een verhaal, vol van smaak en het enige minpuntje is dat de sesam iets te dominant aanwezig is,’ sprak Janssen bij de stand van Friesland Campina.

Deelnemers maakten een eigen creatie rond het thema ‘Glitter & Glamour’. De creaties zijn beoordeeld door de  toppatissiers Jacques van Bragt, Bart-Jeroen van Overveld en Jan Willem Janssen. Naast uiterlijk was smaak een andere belangrijk criterium.

De Debic Prima Blanca Award 2010 betekent voor winnaar Peter Simpelaar:
– Een presentatie van zijn creatie tijdens de Bakkerijdagen
– Een professionele fotoshoot
– Volop publiciteit en naamsbekendheid

In 2008 won Robin Hoedjes de Prima Blanca Award met zijn creatie White Dream.

De drie nominaties 2010:
Boris de Bruijn
Den Soeten Inval te Goes
Naam creatie: "Glamoureuse" 

 

 

 

 

 

Robin Hoedjes
Bakkerij Otten te Hoorn
Naam creatie: "Famous White Sensation"

 

 

 

 

 

Peter Simpelaar (Winnaar)
La Tourterelle Patisserie te Sluis
Naam creatie: "Zeeuws Glamorous meisje"

 

Reageer op dit artikel