nieuws

Boenders bakt beste paasbrood

Nieuws

EIBERGEN – Boenders de Echte Bakker uit Eibergen heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke Paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Boenders bakt beste paasbrood

EIBERGEN – Boenders de Echte Bakker uit Eibergen heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke Paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

‘Over het algemeen is de kwaliteit wel eens beter geweest, maar de winnaars waren super,’ aldus de keurmeesters. Dit jaar werd het brood gekeurd door baktechnisch adviseur van Sonneveld Hiljo Hillebrand en gildemeester Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde.

Niet zomaar
Eigenaren Gerwin en Aleid Starink waren blij verrast. Gerwin: ‘Ik ben natuurlijk vooral een slager. Voor het brood ben ik afhankelijk van mijn bakkers Gerard en Frits. Ik ben wel degene die hen uitdaagt iedere keer weer topprestaties te leveren. Als je dan zo’n prestatie neerzet met het paasbrood, dan mag je denk ik best spreken van een succesvol samenspel tussen vaklieden.’

Adams uit Bladel werd tweede en Koehorst uit Borne derde.

Lees ook
Slagerij en bakkerij worden samen eetwinkel
 

Reageer op dit artikel