nieuws

Bakkerijbranche gaat voor duurzame cacao

Nieuws

AMSTERDAM – De Nederlandse voedingsindustrie zal in 2025 alleen nog duurzame cacao verwerken.

Bakkerijbranche gaat voor duurzame cacao

AMSTERDAM – De Nederlandse voedingsindustrie zal in 2025 alleen nog duurzame cacao verwerken.

Donderdag tekenden de belangrijkste spelers uit de Nederlandse cacaosector een intentieverklaring met demissionair minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid (LNV) waarin zij aangeven te streven naar volledig duurzame cacaoconsumptie in 2025. Tien jaar eerder, in 2015, moet 50 procent van de Nederlandse cacao duurzaam zijn.

Eerste keer
De ondertekenaars zijn onder meer: Vereniging voor Bakkerijen en Zoetwaren, alle supermarkten, Mars, Hema, Unilever, Jamin, Kruidvat en V&D.

Het is de eerste keer dat zoveel belangrijke spelers in de cacaosector zich achter één verklaring scharen. Verburg tekent mede namens haar collega’s van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken.

Zaanstreek
Nederland is internationaal een belangrijke speler, omdat meer dan 25 procent van de cacaoverwerking wereldwijd zich afspeelt in de Zaanstreek. Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld. De Nederlandse cacaosector heeft een jaarlijkse omzet van 2,5 miljard euro en genereert meer dan 10.000 banen.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels