nieuws

Rechter helpt bakker Jolink

Nieuws

WIJHE/ZWOLLE – De rechter heeft de gemeente Olst-Wijhe opgedragen opnieuw te beslissen of bakker Jolink een oliebollenbakkraam voor zijn zaak aan de Langstraat in Wijhe mag zetten.

Rechter helpt bakker Jolink

WIJHE/ZWOLLE – De rechter heeft de gemeente Olst-Wijhe opgedragen opnieuw te beslissen of bakker Jolink een oliebollenbakkraam voor zijn zaak aan de Langstraat in Wijhe mag zetten.

Daarmee is niet direct gezegd dat de bakker zijn oliebollen weer buiten kan bakken, maar het huidige verbod is wel voorlopig van tafel. Jolink heeft in maart 2009 een vergunning aangevraagd om tijdens evenementen een oliebollenbakkraam voor zijn zaak te plaatsen.

De gemeente geeft die vergunning niet, omdat een jaar eerder al in de evenementenvergunning is opgenomen dat die kraam daar niet mag staan. Voor de gemeente is dat hét argument om Jolink zijn vergunning te weigeren, maar de rechter vindt die redenatie niet juist en eist dat de aanvraag van bakker Jolink als volledig nieuwe aanvraag worden behandeld.

De kwestie speelt sinds 2006. Jolink wil tijdens bijvoorbeeld de Wijhese Diekdagen voor zijn winkel oliebollen bakken. Vanwege de brandveiligheid eisen gemeente en brandweer dat de kraam op een afstand van drie meter staat, maar volgens Jolink staat hij dan midden op straat. Een alternatief is een plek aan de overkant van de straat, maar dat ziet Jolink niet zitten.

Lees ook:
Bakker moet oliebol binnen bakken
Buiten oliebollen bakken levert bakkerij Jolink proces-verbaal op
Oliebollenconflict Jolink duurt voort

 

Reageer op dit artikel