nieuws

Bakkers met Keekie in finale Voedingscentrum Hbo-prijsvraag

Nieuws

DOETINCHEM – Keekie, een cakeje gemaakt van kikkererwten is doorgedrongen tot de finale van Voedingscentrum Hbo-prijsvraag.

Bakkers met Keekie in finale Voedingscentrum Hbo-prijsvraag

DOETINCHEM – Keekie, een cakeje gemaakt van kikkererwten is doorgedrongen tot de finale van Voedingscentrum Hbo-prijsvraag.

Het idee van Keekie is om een lekker en gezond tussendoortje neer te zetten. Keekie bevat onder andere kikkererwten en topinamboer. Naast gezond is het ook een tolerant product. Keekie bevat zonnebloemolie is bereid zonder melkproducten, waardoor het in een lactosevrij dieet past.

Bedenkers van de nieuwe, gezonde cakesoort zijn Dolf-Jan Wechgelaer, Bart Akkermans, Maickel dePon en Wouter de Boer. Zij volgen de lerarenopleiding Consumptieve Technieken in Wageningen. Depon geeft ook les op Vakschool Wageningen. De finale is op 4 juni.
 

Reageer op dit artikel