nieuws

Bakkerijen Koelman en Goemans maken 130 meter lange tompouce

Nieuws

HEEMSKERK – 260 meter bladerdeeg, 360 kilo gele room en veertig kilo oranje fondant. Dat moet de langste tompouce van Heemskerk worden, een stunt van de plaatselijke banketbakkers Koelman en Goemans. Een tompouce van 130 meter.

Bakkerijen Koelman en Goemans maken 130 meter lange tompouce

HEEMSKERK – 260 meter bladerdeeg, 360 kilo gele room en veertig kilo oranje fondant. Dat moet de langste tompouce van Heemskerk worden, een stunt van de plaatselijke banketbakkers Koelman en Goemans. Een tompouce van 130 meter. 

De ludieke actie wordt gehouden vanwege de oranjefeesten van 29 tot en met 5 mei in Heemskerk Het populaire gebak wordt maandag live gemaakt op een plein in de stad. Beide bakkers vaardigen een team af. Aan het einde van de middag kunnen de Heemskerkse smulpapen toeslaan. Want vanaf 16.00 uur wordt de megatompouce uitgeserveerd aan het publiek.

John Koelman heeft al eerder een grote tompouce in elkaar gezet. Twinitg jaar terug maakte hij een exemplaar van honder meter. ‘Het moeilijkste van de opdracht is de hoeveelheid. De tompouce moet wel echt aan elkaar zitten; een keer glaceren dus.’
 

Reageer op dit artikel