nieuws

Bakkerij Top’s Edelgebak getroffen door brand

Nieuws

SOEST – Top’s Edelgebak in Soest is maandagmiddag 17 mei getroffen door brand. Het vuur ontstond op de eerste verdieping in de chocolaterie. De brand was snel geblust, maar de rook- en roetschade is fors.

Bakkerij Top’s Edelgebak getroffen door brand

SOEST – Top’s Edelgebak in Soest is maandagmiddag 17 mei getroffen door brand. Het vuur ontstond op de eerste verdieping in de chocolaterie. De brand was snel geblust, maar de rook- en roetschade is fors.

De oorzaak is kortsluiting in de bedrading in het plafond. De schade wordt door eigenaar Arjan Bras geschat op enkele tienduizenden euro’s. ‘Het pand staat er nog en de winkel is gewoon open, maar we kunnen niet meer produceren door de rook- en roetschade. Gelukkig hebben we twee bakkerijen. We hebben machines in laten vliegen zodat we in Bilthoven door kunnen met de productie.’

Door snel optreden van een van de medewerkers met de handblusser, is ergere schade voorkomen.
De brandweer heeft daarna de brand geblust.

Bekijk de foto’s

Reageer op dit artikel