nieuws

Slechte maand februari speciaalzaken

Nieuws

DEN HAAG – Februari was een slechte maand voor specialzaken. De omzet kelderde gemiddeld met 6 procent ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar.

DEN HAAG – Februari was een slechte maand voor specialzaken. De omzet kelderde gemiddeld met 6 procent ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ook de supermarkten presteren minder. Net als in januari van dit jaar boekten de supermarkten in februari minder omzet. Ten opzichte van februari vorig jaar lag de omzet ruim 2 procent lager.

De totale detailhandel heeft in februari 4,0 procent minder omzet behaald. Hiermee neemt de omzet in de detailhandel al 13 maanden op rij af. De omzetafname in februari 2010 was het resultaat van een volumekrimp van 5,0 procent en een prijsstijging van 1,0 procent.

 

Reageer op dit artikel