nieuws

Nieuw bakkersleven Richard Martens na faillissement

Nieuws

ODOORN – Hoe vreemd ook, het faillissement in 2003 heeft Richard Martens veel opgeleverd. Inmiddels is hij aan zijn tweede bakkersleven begonnen.

Nieuw bakkersleven Richard Martens na faillissement
Archief Bakkerswereld

ODOORN – Hoe vreemd ook, het faillissement in 2003 heeft Richard Martens veel opgeleverd. Inmiddels is hij aan zijn tweede bakkersleven begonnen.

De bakker draaide tot zijn faillissement 100 uur per week op de automatische piloot. En zijn vrouw 80 uur. Het roer ging eind 2004 radicaal om en de bakker werkte met succes aan een comeback. ‘De passie en creativiteit zijn helemaal terug.’ Een opmerkelijk verhaal van een Drentse bakker die de donkere kanten van het bakkersvak heeft gekend en daar sterker is uitgekomen vindt hij zelf.

Mislukken

Hij schaamt zich niet voor het failliet verklaren van de bakkerij die hij met zijn broer Johan tot medio 2003 in Odoorn runde. Integendeel. Richard Martens wil zijn verhaal graag over de bühne brengen, en ook collega-ondernemers aan het denken zetten. Want ook het mislukken van een avontuur kan betekenisvol zijn. Zo is Martens er achter gekomen dat ‘jezelf het schompes werken’ en in korte tijd te hard groeien ten koste gaan van de passie en creativiteit.

Het hele verhaal is te lezen in Bakkerswereld van 9 april 2010.
 

Reageer op dit artikel