nieuws

Jubileumboekje 175-jarige bakkerij Van der Waal

Nieuws

RIDDERKERK – Bakkerij Van der Waal uit Ridderkerk bestaat 175 jaar. Reden voor de bakkerij om samen met de Stichting Oud Ridderkerk een boekje uit te geven: ‘Familie van der Waal 175 jaar bakkers.

RIDDERKERK – Bakkerij Van der Waal uit Ridderkerk bestaat 175 jaar. Reden voor de bakkerij om samen met de Stichting Oud Ridderkerk een boekje uit te geven: ‘Familie van der Waal 175 jaar bakkers.’

Bakkersknecht Teunis van der Waal heeft in 1835 de bakkerij van zijn werkgever, bakker Cornelis Stoop in Puttershoek, overgenomen. Alle jaren nadien wordt door zijn nazaten brood gebakken. Het bedrijf met vier filialen, wordt nu geleid door de broers Marcel en Jeroen van der Waal.

In 1961 won Van der Waal, zo staat in het boekje opgetekend, met een prijsvraag van Bakkerswereld een snelweger. Hij bedacht de slagzin ‘Bakkerswereld lezen is verliezen ontdekken, winst vergroten.’

In het rijk geïllustreerd boekje staat niet alleen de geschiedenis van het bedrijf opgetekend . Het bevat ook twee uitgebreide hoofdstukken over het de dagelijkse broodproductie en de geschiedenis van het brood.

In de Oudheidkamer in Ridderkerk is een gelijknamige tentoonstelling, die tot 17 april duurt.

Lees ook
Bakkerij Van der Waal houdt expositie 175 jaar bakkersgeschiedenis
Burgemeester stagiair bij Bakkerij van der Waal
Bakkerij Van der Waal maakt 555-brood voor Haïti
 

Reageer op dit artikel