nieuws

Echte Bakkers strijden in Heiloo

Nieuws

HEILOO – De Echte Bakkers van Noord-Holland en Amsterdam, verzameld in de provinciale afdeling van het Echte Bakkergilde, houden dit jaar voor de vijfde keer een Kampioenendag. Deze keer op 20 april in Heiloo.

Echte Bakkers strijden in Heiloo

HEILOO – De Echte Bakkers van Noord-Holland en Amsterdam, verzameld in de provinciale afdeling van het Echte Bakkergilde, houden dit jaar voor de vijfde keer een Kampioenendag. Deze keer op 20 april in Heiloo.

De Kampioenendag is bedoeld als onderlinge krachtmeting voor alle Echte Bakkers van Noord-Holland. Er worden zes producten gekeurd door een jury van 10 personen. In de jury hebben niet alleen professionele keurmeesters zitting, maar ook topbakkers uit de rest van het land en 3 consumenten.

De producten die gekeurd worden zijn: volkorenbrood, zachte witte bollen, krentenbollen, gevulde koeken, rozijnenbrood en een eigen ontwikkeld innovatieproduct. Al deze lekkerijnen moeten voldoen aan de richtlijnen van het NBC (Nederlands Bakkerij Centrum).

Programma
13.00 uur:  Aanvang productenkeuring
18.00 uur:  Uitwerking KeuringsCijfers
21.00 uur:  Productbespreking met Prijsuitreiking

De Kampioenendag 2010 vindt plaats op dinsdag 20 april in Restaurant Klein Varnebroek aan de Omloop in Heiloo.

 

Reageer op dit artikel