nieuws

Consument: vrijdag snackdag

Nieuws

AMSTERDAM – Consumenten hebben vooral aan het einde van de werkweek en na 18.00 uur zin in snacks.

AMSTERDAM – Consumenten hebben vooral aan het einde van de werkweek en na 18.00 uur zin in snacks.

Dit blijkt uit onderzoek naar snackgedrag van de Nederlanders uitgevoerd door wetenschappers Theo Benos en Anne Klesse van de Universiteit Maastricht. Tegelijk komt naar voren dat veel consumenten op maandag grijpen naar fruitsnacks, omdat ze de nieuwe week op een gezonde manier willen beginnen.

Promotie
‘Wie de maandag in zijn winkelpromotie neerzet als “gezonddag” en de vrijdag als “verwendag” speelt goed in op de onbewust al bestaande neigingen van de consument’, stelt wetenschapper Pieter de Vuyst in het vakblad Pompshop. Hij was ook bij het onderzoek betrokken.
 

Reageer op dit artikel