nieuws

Banketbakkerij De Roset maakt meest innovatieve taart

Nieuws

APELDOORN – Tijdens de jaarbijeenkomst van Heerlijk & Heerlijk is de taart van banketbakker De Roset uit Castricum dinsdag uitverkoren tot ‘meest lekkere en innovatieve taart’.

Banketbakkerij De Roset maakt meest innovatieve taart

APELDOORN – Tijdens de jaarbijeenkomst van Heerlijk & Heerlijk is de taart van banketbakker De Roset uit Castricum dinsdag uitverkoren tot ‘meest lekkere en innovatieve taart’.

Eigenaar Martin Langeveld van Banketbakkerij De Roset uit Castricum presenteerde een taart, opgebouwd uit chocoladebiscuit met spijs (in plaats van suiker) en rode vruchten. ‘Verder is de slagroom er dit keer ín verwerkt, er óp betekent gevaar van uitdroging,’ aldus Langeveld die volgens de jury een ‘goed snijdbare smaaksensatie’ had afgeleverd.

Vanaf kerst heeft de winnaar van twee sterren tijdens de eerste Bakker met Ster in 2009 het product al verkocht, met een prima bruto marge tot gevolg. ‘De taart gaat voor 9,95 euro over de toonbank. Voor 14,95 euro koopt de klant hem in deze tijd niet. Het product moet niet alleen lekker zijn, maar ook rationeel.’ Langeveld, die in de laatste ronde met 14 collega’s was overgebleven, maakte gebruik van de technieken van Arthur Tuytel, die verschillende Masterclasses heeft verzorgd voor Heerlijk & Heerlijk.

Nagenoeg alle leden van Heerlijk & Heerlijk namen aan de wedstrijd deel.

Meer in Bakkerswereld van 7 mei.
 

Reageer op dit artikel