nieuws

Bakproblemen Bakkersland door gasexplosie in oven

Nieuws

ZAANDAM – Door een mankement in een oven van Bakkersland Rotterdam is er deze week tijdelijk minder brood geleverd aan Albert Heijn.

Bakproblemen Bakkersland door gasexplosie in oven

ZAANDAM – Door een mankement in een oven van Bakkersland Rotterdam is er deze week tijdelijk minder brood geleverd aan Albert Heijn.

Bij de leverancier van het AH-brood ontstond in de nacht van zondag op maandag een gasexplosie in een branderkamer. ‘We hebben maandag nog wel brood kunnen uitleveren, maar dinsdag niet’, zegt een woordvoerder van Bakkersland tegen het vakblad Distrifood.

Productie
Inmiddels is de broodproductie verspreid over andere vestigingen van Bakkersland, waardoor de broodvoorraad bij de AH’s weer op peil is. Alleen de korte krop kan voorlopig niet in het originele formaat worden gebakken. Volgens Bakkersland wordt dit type brood tijdelijk in het Allisonbrood-formaat gebakken. 

Om ruimte te scheppen in de bakkeirj (1 lijn is buiten gebruik) wordt het Allisonbrood gebakken in andere bakkerijen van Bakkerlsand. De woordvoerder laat ook weten dat het enkele wkeen gaat duren voordat de beschadigde grootbrood lijn weer operationeel is. Bij de interne explosie zijn geen gewonden gevallen.
 
Lees ook
Jan Willem Jansen naar Bakkersland
Marc van Hulst naar Bakkersland
Delfts Brood nieuwe eigenaar Bakkersland Helmond
Albert Heijn vernieuwt broodlijn

 

Reageer op dit artikel