nieuws

Bakkers vinden inspiratie

Nieuws

UTRECHT – De liefde voor het ambacht, de tijd die het product krijgt om op smaak te komen en de zorg van de ondernemer, Die ingrediënten maken het product onderscheidend.

Bakkers vinden inspiratie

UTRECHT – De liefde voor het ambacht, de tijd die het product krijgt om op smaak te komen en de zorg van de ondernemer, Die ingrediënten maken het product onderscheidend.

Tot deze conclusie kwamen de zeventien ondernemers uit de voedingssector, waaronder een vijftal bakkers die deze maand met Syntens de provincie Utrecht verkenden tijdens de mini-trendtour PUUR Ontdekken.

De vierde mini-trendtour uit een reeks van twaalf provinciale ontdekkingstochten leidde de ondernemers langs bakkerij en landgoedkeuken De Veldkeuken in Bunnik, Schulp Vruchtensappen in Breukelen, de culinaire boerderij Anna Haen in Abcoude, de smakelijke winkel Lindenhoff Marché in Baambrugge en ambachtelijke bierbrouwerij De Leckere in de Meern. De reis werd besloten in Loenen aan de Vecht bij Tante Koosje met een diner met streekgerechten, waaronder Gelakt Baambrugs buikspek.

Wat Kees Pater van Koekjesbakkerij Veldt deze dag heeft geïnspireerd? ‘Dat liefde en plezier voor het vakmanschap de doorslag geeft!’ Kampioensbakker Paul Berntsen: ‘Goed om te zien dat er nog mensen zijn met passie en een drive om met echte producten te werken! Nog leuker is het om tijdens deze dag mensen te spreken uit een andere bedrijfstak.’ Aike Hilvers van Bakkerij Hilvers uit Arnhem: ‘Wat mij geïnspireerd heeft zijn de mensen die we hebben ontmoet! Geweldig leuk om zo te onthaasten.’

Lees ook
Syntens houdt trendtours door Nederland
 

Reageer op dit artikel