nieuws

Bakkerijbranche actief tijdens Week van het Ambacht

Nieuws

DEN HAAG – Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) houdt van 16 tot en met 24 april voor de vierde maal de Week van het Ambacht. In deze week staat het ambacht centraal. De bakkerijbranche promoot het bakkersvak onder scholieren, werkzoekenden en andere belangstellenden.

Bakkerijbranche actief tijdens Week van het Ambacht

DEN HAAG – Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) houdt van 16 tot en met 24 april voor de vierde maal de Week van het Ambacht. In deze week staat het ambacht centraal. De bakkerijbranche promoot het bakkersvak onder scholieren, werkzoekenden en andere belangstellenden. 

De aftrap is op vrijdag 16 april in Joure, waarna het ambachtencircus een vervolg krijgt in de steden Groningen, Hengelo, Heerhugowaard, Nieuwegein en Dordrecht. De bakkerijbranche heeft een gezamenlijke stand met andere versbranches.

Demonstraties
In de verschillende steden worden de versberoepen aan de hand van demonstraties onder de aandacht van het publiek gebracht. Voor de bakkerijbranche zullen de deelnemers van het WK Patisserie in Boedapest, Chiel Hogenboom (Patisserie Tout) en Sarah Musch (Patisserie Kuyt) hun kunsten laten zien en geven diverse leerlingen workshops marsepein. De plaatselijke bakker zorgt voor dagvers brood.

Data en locaties
16 april 2010, Bornego College, Joure
19 april 2010, TCN Media Centrale, Groningen
20 april 2010, ROC Twente, Hengelo
21 april 2010, Sporthal Zuid, Heerhugowaard
22 april 2010, Heidehal, Nieuwegein
23 april 2010, Stedelijk Dalton College, Dordrecht

De openingstijden zijn tussen 10.00 en 15.00 uur.

Vertellen over vak(manschap)?
Wilt u ook een bijdrage leveren aan de Week van het Ambacht en vertellen over uw vak(manschap)? Dat kan! U kunt langskomen op één van de locaties bij u in de buurt om bijvoorbeeld lekkernijen uit te delen en te vertellen over het mooie bakkersvak. Meer informatie: NBOV (Martijn Verkerk, tel. 0182 693030 of verkerk@nbov.nl).

 

Reageer op dit artikel