nieuws

Bakkerij Oonk – FC Twente: 1-0

Nieuws

AMSTERDAM – Door een slimme zet kan Oonk uit Enschede toch nog inspelen op het mogelijk eerste kampioenschap van FC Twente.

Bakkerij Oonk – FC Twente: 1-0

AMSTERDAM – Door een slimme zet kan Oonk uit Enschede toch nog inspelen op het mogelijk eerste kampioenschap van FC Twente.
 
Zondag wordt duidelijk of de voetbalclub uit Enschede kampioen wordt. Oonk wilde daarom Twente taarten verkopen met daarop het officiële logo van de voetbalclub. FC Twente stak daar vorige week een stokje voor. Eigenaar Marc Oonk heeft samen met Dobla een slimme manier gevonden om alsnog in te kunnen spelen op het naderende kampioenschap.

Oonk: ‘Dobla heeft heel goed geanticipeerd om alle commotie die is ontstaan door het verbod. Ze hebben twee schildjes gemaakt: een met het officiële Twente logo; die gebruik ik alleen voor leveringen aan de voetbalclub en een schildje met de tekst Twente kampioen.

Mediahype
Het logoverbod heeft Oonk veel media-aandacht bezorgd. Naast landelijke en regionale dagbladen sprongen ook BNR Nieuwsradio en RTV Oost in op het voorval. Oonk vindt het prima. ‘Ik heb mijn doel al bereikt.’ Of Twente wel of geen kampioen wordt, de club krijgt maandag sowieso taart van Oonk. Of met de tekst ‘gefeliciteerd met het kampioenschap’ of ‘gefeliciteerd met het geweldige seizoen.’

Lees ook
Verbod op FC Twente-taart Marc Oonk
 

Reageer op dit artikel