nieuws

Bakker Piet wordt boer

Nieuws

ELSPEET – Bakker Piet gaat zijn eigen graan verbouwen. In samenwerking met Wageningen Universiteit, heeft de bakker uit Elspeet een project opgestart om baktarwe te telen op de Veluwe.

Bakker Piet wordt boer

ELSPEET – Bakker Piet gaat zijn eigen graan verbouwen. In samenwerking met Wageningen Universiteit, heeft de bakker uit Elspeet een project opgestart om baktarwe te telen op de Veluwe.

‘Nu de trend op consumptiegebied steeds meer verlegd wordt naar authenticiteit en traceerbaarheid, is voor ons de tijd rijp om dit project op te starten’, aldus eigenaar Ronny van der Horst. ‘Wij hebben inmiddels veel enthousiaste reactie ontvangen van de betrokken partijen. Ook het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen komt in dit project tot uiting. De plaatselijke loonwerkers worden hierbij betrokken. De opslag en het vermalen van het graan zal in de regio gebeuren.

Subsidie
Voor dit project heeft de bakkerij een innovatie voucher ontvangen van het Ministerie van Economische zaken. ‘Met deze voucher kunnen wij specifieke kennis beschikbaar krijgen, deze is noodzakelijk voor het telen van een goede baktarwe.’

De akker in Elspeet is maandag 12 april ingezaaid. De groei van het graan wordt intensief gevolgd door medewerkers van de Wageningen Universiteit, afdeling Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. ‘Als in augustus de tarwe geoogst kan worden, zal dit een publieke aangelegenheid worden. Wij willen bevolking en toeristen, laten zien hoe tarwe in het verleden en heden geoogst wordt.’

Lees ook
Bakker Fleddérus bakt brood van eigen graan
Oogsttijd voor Bakkerij Schuld

Reageer op dit artikel