nieuws

Bakker Peter van Heeswijk rouwt mee met de familie

Nieuws

LUYKSGESTEL – Oud bakker Peter van Heeswijk schreef voor dagblad Trouw een column over ‘Zijn eerste baan’. Van Heeswijk is nu fulltime voorzitter van het CDA, maar was daarvoor bakkerondernemer in Luyksgestel.

Bakker Peter van Heeswijk rouwt mee met de familie

LUYKSGESTEL – Oud bakker Peter van Heeswijk schreef voor dagblad Trouw een column over ‘Zijn eerste baan’. Van Heeswijk is nu fulltime voorzitter van het CDA, maar was daarvoor bakkerondernemer in Luyksgestel.

Hij begon zijn werk in het familiebedrijf Bakkerij van Heeswijk (genomineerd voor Bakker met Ster) met het bezorgen van brood. Daar schrijft hij in zijn column treffend over.
‘Je ging gewoon achterom, je maakte alles met de mensen mee: de vreugde als er een nieuwe baby was geboren, maar ook het verdriet als er iemand overleden was.’

Hij schrijft hoe hij met lood in zijn schoenen naar een gezin van een vriend moest, waar diens vader was overleden. ‘Ook die moeten gewoon brood eten’, hield Van Heeswijk’s vader hem voor. ‘De rouwende weduwe stond naast de kist, en voor je het weet sta je ook te rouwen, samen met de familie.’ Als broodbezorger maakte Van Heeswijk veel mee: klanten waar hij ‘op de koffie’ moest of klanten die met een rammelende maag op hem zaten te wachten.

Sinds 2007 is hij werkzaam als fulltime CDA-partijvoorzitter. ‘Soms mis ik het wel eens (het werk in de bakkerij). Mijn passie voor brood zal nooit overgaan.’

 

Reageer op dit artikel