nieuws

Albert Heijn vernieuwt broodlijn

Nieuws

ZAANDAM – Albert Heijn heeft een deel van zijn broodlijn vernieuwd. De broodlijnen Les Pains, Ovenheerlijk en Stevig Brood zitten in een nieuwe zak. Toegevoegd zijn de Zaandammertjes, broden van half formaat.

Albert Heijn vernieuwt broodlijn

ZAANDAM – Albert Heijn heeft een deel van zijn broodlijn vernieuwd. De broodlijnen Les Pains, Ovenheerlijk en Stevig Brood zitten in een nieuwe zak. Toegevoegd zijn de Zaandammertjes, broden van half formaat.

Bij de Zaandammertjes – in wit, bruin en volkoren – gaat het niet om halve broden, maar om botterhammen die het halve formaat hebben van normale broden. De Zaandammertjes (prijs 1,29 euro) die sinds een paar weken in het assortiment zijn opgenomen, vallen bij klanten in de smaak, zegt AH-woordvoerder Els van Dijk.‘Wanneer je twee boterhammen eet dan kun je ook maar twee soorten beleg nemen. Bij de Zaandammertjes kan je met dezelfde hoeveelheid brood meer variëren in beleg. Wij merken dat klanten dit prettig vinden.’
 
Broodverpakking
In de nieuwe Allerhande van de maand april presenteert AH de nieuwe broodverpakking. De nieuwe zakken zijn voorzien van een blauw, bruin of groen gekleurde baan met de naam van de betreffende broodlijn. De extra stevige zakken houden het brood langer vers en zijn beter geschikt voor het invriezen.

Brood speelt ook een grote rol bij de AH Klassenlunches die weer van start gaan. Op donderdag 22 april doen 140 duizend kinderen uit groep 8 hieraan mee. Op die dag krijgen ze een gezonde lunch en maken ze de Klasselunch Toets. ‘Hierin speelt brood ook een grote rol. We leren de kinderen hoe ze met beleg een gezonde boterham kunnen maken. Dat is voor deze leeftijd heel belangrijk want volgend schooljaar gaan ze naar de middelbare school en dan liggen de patatjes op de loer’, aldus Van Dijk. Voor de groepen 6 en 7 stelt AH lespakketten samen over gezond eten.

 

Reageer op dit artikel