nieuws

Nieuwe regels ongekoeld presenteren

Nieuws

WAGENINGEN – Bakkers krijgen vanaf 1 oktober 2010 te maken met strengere eisen voor de presentatie van bederfelijke bakkerijproducten zoals hartige snacks, rijstevlaaien en producten met meegebakken banketbakkersroom.

Nieuwe regels ongekoeld presenteren

WAGENINGEN – Bakkers krijgen vanaf 1 oktober 2010 te maken met strengere eisen voor de presentatie van bederfelijke bakkerijproducten zoals hartige snacks, rijstevlaaien en producten met meegebakken banketbakkersroom.

Dat meldt het NBC. De nieuwe voorschriften zijn opgenomen in de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Reden van de aanpassing zijn de verscherpte eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in verband met de geconstateerde risico’s bij ongekoeld presenteren.

Bekijk de belangrijkste veranderingen
Oorzaken derving producten

 

Reageer op dit artikel