nieuws

Nederlandse bakkers klaar voor WK

Nieuws

DOETINCHEM – Wietse Schiere, Theodor Prinsen en Francois Brandt kunnen weleens hoge gaan gooien tijdens de Bakery Masters Competition die dit weekend begint in Parijs.

Nederlandse bakkers klaar voor WK

DOETINCHEM – Wietse Schiere, Theodor Prinsen en Francois Brandt (leden van het Boulangerie Team)kunnen weleens hoge ogen gaan gooien tijdens de Bakery Masters Competition die dit weekend begint in Parijs.

Dat stellen teamcaptain Hans Som en en begeleider Richard Jansen vooraf aan het wereldkampioenschap. Som: ‘De jongens hebben getraind naar vermogen. Een podiumplek voor een van de drie is zeker haalbaar. Het sierstuk van Francois zit goed in elkaar, Theodor heeft de vienoisserie goed op smaak en het brood van Wietse is goed. We zijn dan zeker niet alleen programmavulling.’ Jansen: ‘We gaan allemaal voor plaats een.’

De wedstrijd
De drie broodspecialisten danken hun deelname aan de goede prestatie tijdens het WK in 2008 als team. Dit keer moeten ze individueel aan het werk. Theodor trapt zaterdag af, gevolgd door Wietse op zondag en Francois op maandag. Woensdag is de prijsuitreiking. Het WK wordt gehouden op de Parijse bakkersbeurs Europain.

Op de hoogte blijven van de prestaties? Bakkerswereld verzorgt iedere dag een update vanuit Parijs.
 

Reageer op dit artikel