nieuws

NBT positief gestemd

Nieuws

NIEUWEGEIN – De leden van NBT (Nederlandse Bakkerij Techniek) waren in februari, net als andere inkoopmanagers van voedingsmiddelenmachines positiever gestemd over groei in hun branche dan in de maand ervoor.

NBT positief gestemd

NIEUWEGEIN – De leden van NBT (Nederlandse Bakkerij Techniek) waren in februari, net als andere inkoopmanagers van voedingsmiddelenmachines positiever gestemd over groei in hun branche dan in de maand ervoor.

Deze branche ontwikkelde zich ook beter dan de totale Nederlandse industrie. Dat blijkt uit de meest recente meting van de DMFI (Dutch Machinery for the Food Industry) / NBT (Nederlandse Bakkerij Techniek) BrancheBarometer Voedingsmiddelenmachines. De indexscore van de voedingsmiddelenmachines staat op 56,7 terwijl die van de Nederlandse industrie als geheel op 55,2 staat. Vorige maand scoorde de foodmachines 54,6, terwijl de industrie als geheel op ongeveer dezelfde indexscore stond.

Omdat een score hoger dan 50 groei betekent, kan geconcludeerd worden dat er in de voedingsmiddelenmachinebranche (en in de industrie als geheel) nog steeds sprake is van groei. De BrancheBarometer Voedingsmiddelenmachines van Metaalunie-groepen DMFI en NBT (samen met MCB Nederland) heeft betrekking op productie, orders, levertijd, voorraden eindproduct en werkgelegenheid.

De inkopers zijn positiever over de productie en de orders en de levertijden zijn langer. De voorraden eindproduct blijven hetzelfde, maar de inkopers zijn minder positief over de werkgelegenheid. De inkoopprijzen, die geen onderdeel uitmaken van deze BrancheBarometer, nemen volgens de inkopers flink toe ten opzichte van de vorige maand.

 

Reageer op dit artikel