nieuws

Graanoogst breekt bijna record

Nieuws

DOETINCHEM – De graanproductie van dit seizoen heeft het record van vorig seizoen bijna verbroken. Vooral de tarweoogst is groot.

Graanoogst breekt bijna record

DOETINCHEM – De graanproductie van dit seizoen heeft het record van vorig seizoen bijna verbroken. Vooral de tarweoogst is groot.

De wereld heeft dit seizoen, dat loopt tot 30 juni, 2.218 miljoen ton graan geproduceerd. Vorig seizoen is een record van 2.235 miljoen ton geoogst. Vooral de tarweoogst is dit seizoen groot, blijkt uit de jongste graanprognose van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Het USDA schat het graanverbruik op 2.193 miljoen ton. Doordat de productie hoger uitvalt dan het verbruik groeit de wereldwijde graanvoorraad met 26 miljoen ton naar 473 miljoen ton. Dat betekent dat de graanvoorraad voldoende is om bijna drie maanden verbruik te overbruggen.

De tarweoogst van 678 miljoen ton is iets kleiner uitgevallen dan het record van 683 miljoen ton dat vorig seizoen van de akkers is gehaald. De maisoogst breekt met 804 miljoen ton zelfs het record van vorig jaar.

Lees ook
‘Wereldgraanprijzen dalen in 2010/2011’
EU grijpt niet in op graanmarkt
Productschap Akkerbouw houdt Themadag Granen

 

Reageer op dit artikel