nieuws

Francois Brandt wereldkampioen

Nieuws

PARIJS – Francois Brandt is de beste van de wereld. De Nederlandse bakker van Franse origine werd woensdag 10 maart in Parijs door de jury van de Bakery Masters gekroond tot wereldkampioen in de categorie sierstukken.

Francois Brandt wereldkampioen

PARIJS – Francois Brandt is de beste van de wereld. De Nederlandse bakker van Franse origine werd woensdag 10 maart in Parijs door de jury van de Bakery Masters gekroond tot wereldkampioen in de categorie sierstukken.

Het goede gevoel van teamcaptain Hans Som is helemaal uitgekomen. Som dichtte Francois Brandt, werkzaam bij Bakkerij Simon Meijssen in Amsterdam grote kansen toe om wereldkampioen te worden, de jury in Parijs gaf zojuist het verlossende woord.

Francois Brandt direct na afloop: ‘Dit is super. De jury heeft eindelijk de juiste keuze gemaakt’, grapt hij. Spannend was het wel geeft hij toe: ‘Ik heb anderhalf uur zenuwachtig heen en weer gelopen. Maar ik had een goed gevoel. Ik heb mijn best gedaan en een mooi sierstuk gemaakt. Ik wilde de jury ontroeren en dat is gelukt.’

Training
Vanzelf ging het niet. Brandt heeft vele uren getraind. ‘De afgelopen zes maanden heb ik alle vrije tijd er in gestopt. Maar dat is het meer dan waard geweest.’
Brandt werd in 2007 Dutch Pastry kamipoen, nu is hij de beste van de wereld in sierbrood. Hoe nu verder? ‘Ik denk weer normaal leven en genieten van mijn familie.’

Theodor Prinsen en Wietse Schiere verdedigden de eer van Nederland in de categorieen vienoisserie en brood. Beiden grepen naast goud. Welke plaats ze zijn geeindigd is nog niet bekend. Alleen de winnaars werden bekendgemaakt. Frankrijk won vienoisserie en Taiwan brood. Alle drie de bakkers zijn lid van het Boulangerie Team.

Lees ook
Francois Brandt ‘in scoringspositie’ voor WK titel
Tijd doet Theodor Prinsen de das om op WK
Nederlandse bakkers klaar voor WK
Vijfde plaats voor BoulangerieTeam
Boulangerieteam op erepodium in Lille

 

Reageer op dit artikel