nieuws

Cheque voor Woord en Daad

Nieuws

AMSTERDAM – Zojuist is tijdens de Bakkerij Dagen in de RAI in Amsterdam een cheque voor de ondersteuning van een aantal projecten in Haïti overhandigd aan Woord en Daad.

Cheque voor Woord en Daad

AMSTERDAM – Zojuist is tijdens de Bakkerij Dagen in de RAI door de NBOV een cheque voor de ondersteuning van een aantal projecten in Haïti overhandigd aan Woord en Daad.

‘We rekenen niet in geld, maar projecten die we opstarten. Als zodanig is dat ook op de cheque vermeld die we hebben aangeboden,’ laat Sandra Wewer namens de NBOV weten. Inmiddels heeft de eerste bakkerij als gevolg van de acties een doorstart kunnen maken: Optimiz Bakery in Port-au-Prince.

Spontaan

In de afgelopen weken hebben de Nederlandse bakkerijen actie gevoerd voor de getroffen bakkers in Haïti. Ook zijn er bedragen binnengekomen via spontane individuele acties die in het land zijn gehouden. De actie van de bakkerijbranche staat in het teken van de wederopbouw. Stichting Woord en Daad zorgt ervoor dat via de lokale partnerorganisatie van de stichting microkredieten worden verleend aan getroffen ondernemers.

De cheque is in de stand van de NBOV zojuist aangeboden aan Dicky Nieuwenhuis, lid Raad van Bestuur van de Stichting Woord en Daad, en Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie en nauw betrokken bij Haïti. De overhandiging werd – in aanwezigheid van leden van het Nederlandse actiecomité – verricht door de voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), Rin van der Molen, een van de initiatiefnemers van de actie.

Lees ook:
Bakker Brakenhoff bakt voor Haïti
Bakkerij de Jager op bres voor Haïti
Zeeuwse bolus bakkers bakken voor Haiti
Bakkerij Van der Waal bakt 555-brood voor Haiti
Nederlandse bakkerij schiet Haïti te hulp
Banketbakkerij Smit houdt sloffenactie voor Haiti
Nederlander bakt brood in Haïti
Tientallen bakkers bij aftrap Haiti actie
Al half miljoen Haïti broodzakken verspreid
Eerste bakkerij heropent in Haïti

 

Reageer op dit artikel