nieuws

Vijf Brabantse bakkers introduceren nieuw brood

Nieuws

DOETINCHEM – Vijf Brabantse bakkers hebben de handen ineen geslagen. Zij introduceren volgende week een gezamenlijk ontwikkeld brood genaamd Brabander.

Vijf Brabantse bakkers introduceren nieuw brood

DOETINCHEM – Vijf Brabantse bakkers hebben de handen ineen geslagen. Zij introduceren volgende week een gezamenlijk ontwikkeld brood genaamd Brabander.

De vijf bakkers die het nieuwe brood op de markt brengen zijn: Bakkerij van de Ven uit Venhorst, Bakkerij Doomernik uit Heeswijk Dinther, Bakkerij Floor van Lieshout uit Tilburg, Bakkerij Bekkers uit Nijnsel en Echte Bakker Lamers uit Heesch. Initiatiefnemer Bart Lamers: ‘Door samen te werken hebben we meer kracht en kunnen we een beter concept neerzetten. Het doel is om een uniek brood te introduceren waarmee we ons kunnen onderscheiden.’

Brabander brood
Brabander is een meergranenbrood op basis van desem en is verrijkt met vezels. Brabander kent drie varianten: Brabander Goud (meergranen met mais), Brabander Zonnepitten en Brabander Havervlokken. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Zeelandia.

Introductie
De introductie voor de winkelmedewerkers wordt dinsdag 22 september gehouden. Naast alle wetenswaardigheden over het brood, krijgen ze een motivatietraining van Hans van Breukelen. Donderdag 24 september is het brood verkrijgbaar bij de vijf bakkers. Vooraf krijgen inwoners van de dorpen waar de bakkers actief zijn een Brabander krant in de bus met tekst en uitleg over het nieuwe brood en de samenwerking.

De introductieprijs is €1,25, de normale prijs is €2,70. Van ieder verkocht brood gaat vijf cent naar Villa Pardoes. Villa Pardoes is een vakantieverblijf, speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

 

 

 

Reageer op dit artikel