nieuws

Grootste en gezondste saucijzenbrood een feit

Nieuws

WAGENINGEN – Smilde Bakery is er in geslaagd om de langste en gezondste saucijzenbrood van Nederland te bakken. De dertig meter lange Zócijs werd zaterdag 10 oktober geveild voor het goede doel tijdens het Food4you festival in Wageningen.

Grootste en gezondste saucijzenbrood een feit
EDAM – Met vereende krachten wordt de langste en gezondere Zócijs in de speciale vrachtwagen geladen om op weg te gaan naar het Food4You festival in Wageningen, waar deze zaterdag om 12:30u geveild te worden door TV topkok Ramon Beuk. De opbrengst is voor het goede doel: Kinderdiabetes Kookcafé. PRESSLINK foto. Foto en bijschrift vallen […]

WAGENINGEN – Smilde Bakery is er in geslaagd om de langste en gezondste saucijzenbrood van Nederland te bakken. De dertig meter lange Zócijs werd zaterdag 10 oktober geveild voor het goede doel tijdens het Food4you festival in Wageningen.

In Nederland worden 200 miljoen saucijzenbroodjes per jaar gemaakt. Als al die allemaal met Novarin van Smilde Bakery worden gebakken, bespraat dat 250.000 kilogram zout en 1.500.000 kilogram vet, aldus het bedrijf. Zócijs bevat 25 procent minder vet, zout en bevat minder calorieën dan een appelpunt. Het product is ontstaan uit een samenwerkingsproject tussen Smilde Bakery, Vakschool Wageningen en Wageningen UR.Grootste en gezondste saucijzenbrood een feit.

Bekijk de video

Reageer op dit artikel