nieuws

Zout in voeding kan kwart lager

Nieuws

WAGENINGEN – De hoeveelheid zout in onze voeding kan met 25 procent worden teruggebracht, zonder dat consumenten het verschil proeven.

Zout in voeding kan kwart lager

WAGENINGEN – De hoeveelheid zout in onze voeding kan met 25 procent worden teruggebracht, zonder dat consumenten het verschil proeven.

Een Nederlandse vinding maakt dat mogelijk, zegt professor Rob Hamer, wetenschappelijk directeur van het topinstituut Food and Nutrition, waarin bedrijfsleven, overheid en wetenschappers samenwerken. De nieuwe technologie is vooral geschikt voor niet-vloeibare producten zoals brood, kaas, worst en snacks en kan in beginsel ook worden toegepast bij suiker en allerlei smaakstoffen. Als zout niet gelijkmatig in voeding wordt aangebracht, maar verdeeld wordt over dunne laagjes met meer en minder zout, kan men met minder zout toe zonder het verschil te proeven, aldus Hamer. Daarvoor is wel nodig dat de voedingsindustrie de productiemethoden aanpast. Hamer verwacht dat de bakkerijen dat als eerste zullen doen.
 

Reageer op dit artikel