nieuws

Roger van Asselt nieuwe compagnon Stef Alferink

Nieuws

CULEMBORG – Karel van Asselt heeft na vijftien jaar zijn aandelen en het compagnonschap met Stef Alferink overgedragen aan zoon Roger. Karel en zijn vrouw Ans, die de administratie verzorgde voor het bedrijf van Asselt & Alfrink, gaan genieten van de vrije tijd.

Roger van Asselt nieuwe compagnon Stef Alferink

CULEMBORG – Karel van Asselt heeft na vijftien jaar zijn aandelen en het compagnonschap met Stef Alferink overgedragen aan zoon Roger. Karel en zijn vrouw Ans, die de administratie verzorgde voor het bedrijf van Asselt & Alfrink, gaan genieten van de vrije tijd.

Na 16 jaar bij Kalmeijer gewerkt te hebben besloten Van Asselt en Alferink samen een eigen bedrijf te starten. Van Asselt: ‘Het was in 1991, op de Iba in Berlijn Daar waren we wat aan het filosoferen over de toekomst van de bakkerij. We waren ervan overtuigd dat die lag in het conditioneren van het deegproces.’

Bakkerij
De twee compagnons richtten zich op machines die passen in het proces van deeginvriezen tot en met het bakken van brood en gebak. Kort na hun start zocht Hein ovenbouw contact met hen en verwierven ze voor Nederland het dealerschap. ‘Ik heb altijd geloofd in de ambachtelijke bakkerij’, zegt Van Asselt. ‘Toen wij begonnen was er ook sprake van een crisis en kregen we ook te horen ‘waar begin je aan’.

Roger van Asselt
Na 15 jaar is er een mooi bedrijf opgebouwd. Recentelijk zijn Van Asselt en Alferink verhuisd naar Culemborg. Met enige trots kon Karel van Asselt de aandelen overdragen aan zoon Roger. Die heeft bedrijfskunde gestudeerd en had een directeursfunctie bij Van Leeuwen Stainless, een bedrijf dat rvs pijpen op de markt brengt.

Het zelfstandige ondernemerschap trok hem zo dat hij het laatste jaar in het bedrijf van zijn vader en compagnon Alferink terecht is gekomen. Hij heeft zich onder meer via een bakkerijtechnologie cursus bij de HAS in Den Bosch voorbereid op de nieuwe functie.
 
Lees alles over Van Asselt & Alferink

Reageer op dit artikel