nieuws

Mediabedrijfjes Borsato vonden onderdak bij bakkerijmachinefabriek

Nieuws

AMSTERDAM – Er loopt een onderzoek naar fraude bij bakkerijmachinefabriek Van Keulen in Nijverdal waar Marco Borsato samen met anderen eerder dit jaar diverse van zijn mediabedrijfjes parkeerde.

Mediabedrijfjes Borsato vonden onderdak bij bakkerijmachinefabriek

AMSTERDAM –  Er loopt een onderzoek naar fraude bij bakkerijmachinefabriek Van Keulen in Nijverdal waar Marco Borsato samen met anderen eerder dit jaar diverse van zijn mediabedrijfjes parkeerde.

Het gaat om ruim tien ondernemingen waaronder NFTV-Lab, Zapperz en The Clinique, die een half jaar geleden nog onderdeel waren van Lab Venture, eigendom van – naast Borsato – Paul Brinks, Unico Glorie en Ajax-directeur Rik van den Boog. De vier kwamen afgelopen dagen in het nieuws in verband met de financiële chaos rond hun artiestenbureau The Entertainment Group (TEG).

De vennootschappen van het viertal maakten afgelopen jaar stuk voor stuk aanstalten om te vallen, maar werden telkens kort daarvoor op papier verplaatst naar de bedrijfshal van de failliete bakkerijmachinefabriek in Nijverdal. Deze locatie staat bekend als sterfhuis van vennootschappen. Dit blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Alle failliete bedrijfsonderdelen worden stilletjes overgeheveld naar de oude fabriekshal in Nijverdal, waar voorheen banketbakkersmachines werden gebouwd. ‘Op die manier zou de curator in die faillissementen niet het idee krijgen om in het Hilversumse pand bij andere bedrijfsonderdelen van Lab rond te gaan snuffelen’, weet een ingewijde.

Na de verhuizing werden de meeste Lab Venture-bedrijfjes razendsnel doorverkocht. De nieuwe bestuurder van de bedrijfjes blijkt echter onderwerp van onderzoek in een faillissement met een fraudeluchtje. ‘Ik heb een sterk vermoeden van faillissementsfraude’, bevestigt de Rotterdamse curator Glenn Haulussy in het bewuste faillissement van Van Keulen Bakkerijmachines. Ook in dat faillissement werd vlak voor het omvallen van de onderneming gewisseld van adres, directie en aandeelhouders.

Meer berichten over Van Keulen

Reageer op dit artikel