nieuws

Machines gezocht voor bakkerijproject Ethiopië

Nieuws

DOETINCHEM – Voor een bakkerijproject in Ethiopië is Ruud Bottemanne van de Vakschool Wageningen op zoek naar bakkerijmachines.

DOETINCHEM – Voor een bakkerijproject in Ethiopië is Ruud Bottemanne van de Vakschool Wageningen op zoek naar bakkerijmachines.

Bottemanne is sinds enige tijd actief in het Afrikaanse land om daar de mensen te helpen. Naast lezingen aan boeren, helpt Bottemanne ook actief bij het opzetten van een bakkerij in Addis Ababa zodat de arme bevolking zelfvoorzienend kan zijn. Naast theoretische kennis worden practicumlessen gehouden.

Voor het verbeteren van de lessen zijn oude bakkerijmachines en kleinmateriaal van harte welkom.
Diverse bedrijven hebben al materialen geschonken zoals: een elektrische oven met vier bakruimten (JBT Jansen Bakkerij Techniek uit Duiven), deegverdeelmachine, opmaakmachine en diverse andere materialen (Hans Baas, ‘s-Gravenhage), messen en keukengereedschappen (firma Homeij), kneedmachines en deegverdeelbakken (Spronk, Andelst). Vakschool Wageningen heeft meerdere computers beschikbaar gesteld.

Wat is er nog nodig?
– een broodsnijmachine
– een uitrolmachine
– broodblikken.

In Duiven staat een zeecontainer klaar waarmee de machines op korte termijn verscheept zal worden naar Addis Ababa. Bottemanne wil eind december een bakkerijleslokaal inrichten om de toekomstige bakkers verder op te leiden.
Meer informatie: Ruud Bottemanne Tel. 06-12022760 of bottemanne@hotmail.com
 

Reageer op dit artikel