nieuws

CAO akkoord nog ver weg

Nieuws

DOETINCHEM – Een akkoord over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf is nog ver weg. Het gat tussen de wensen van de werknemers en werkgevers is onverminderd groot. De gesprekken zijn opgeschort tot 5 oktober.

CAO akkoord nog ver weg

DOETINCHEM – Een akkoord over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf is nog ver weg. Het gat tussen de wensen van de werknemers en werkgevers is onverminderd groot. De gesprekken zijn opgeschort tot 5 oktober.

Het grootste knelpunt blijft de looneisen. De werknemersorganisaties hebben de looneis teruggebracht van 3,5 procent naar 3 procent per 1 augustus 2009. De werkgevers, die de nullijn als uitgangspunt hadden, hebben nu  een loonsverhoging van een procent per 1 januari 2010 aangeboden.

Pensioenen
Het andere struikelblok is de verdeling van de pensioenpremie. Vanaf 1 januari 2010 wordt de pensioenpremie verhoogd met 1,65 procent. Werkgevers willen een evenredige verdeling, werknemersorganisaties houden vast aan 2/3 werkgevers, 1/3 werknemers.
De twistpunten over overwerkvergoedingen en de toeslagen voor zon- en feestdagen bestaan ook nog steeds. Werkgevers- en werknemersorganisaties concentreren zich eerst op de onderwerpen verdeling pensioenpremie en lonen. Overeenstemming is wel bereikt over de intensivering van verkoopopleidingen, verbreding van opleiding procestechnologie, gezondheidsbewaking- en een nieuw functieomschrijvingstyeem.

Lees ook: CAO Bakkersbedrijf in impasse
Bekijk de huidige CAO

 

Reageer op dit artikel