nieuws

Beste speculaasbakker van Midden Nederland?

Nieuws

HUIZEN – Wie bakt de beste speculaas van Midden Nederland? Die vraag wordt op dinsdag 8 september beantwoord tijdens een spannende wedstrijd in Huizen.

HUIZEN – Wie bakt de beste speculaas van Midden Nederland? Die vraag wordt op dinsdag 8 september beantwoord tijdens een spannende wedstrijd in Huizen. 

Dan vindt de jaarlijkse wedstrijd plaats die de beste speculaasbakker van Midden Nederland moet opleveren. Ruim twintig bakkers doen mee aan de wedstrijd, die wordt georganiseerd door de NBOV regio Utrecht, ’t Gooi, waaronder regerend kampioen Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal.  De speculaasjes worden gekeurd door een vakjury, onder leiding van Peter de Wit,  vaktechnisch adviseur van banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk. Kleur, uiterlijk, decoratie en natuurlijk smaak zijn de factoren waar op wordt gelet. 
Ook is er een consumentenjury. De wedstrijd wordt gehouden bij Bakkerij Jan Rebel in Huizen.

 

Reageer op dit artikel