nieuws

Bakkerswereld ouder dan 70 jaar?

Nieuws

DOETINCHEM/FRANEKER – Bakker Siesling uit Franeker attendeerde onlangs de redactie van Bakkerswereld er op dat het vakblad Bakkerswereld langer bestaat dan 70 jaar, waarover de huidige redactie spreekt.

Bakkerswereld ouder dan 70 jaar?

DOETINCHEM/FRANEKER – Bakker Siesling uit Franeker attendeerde onlangs de redactie van Bakkerswereld er op dat het vakblad Bakkerswereld langer bestaat dan 70 jaar, waarover de huidige redactie spreekt.

Een bezoekje aan Franeker maakt duidelijk hoe Siesling het bedoeld. Op 17 november 1920 verscheen het eerste nummer van het vakblad ‘De Bakkerswereld’. Het was het orgaan voor de Nederlandsche brood-, koek-, banket- en beschuitbakkerijen.’ Het vakblad was een voortzetting van het Vakblad de Banketbakkerij dat voor het eerst in 1897 werd uitgegeven. De Bakkerswereld werd in Friesland uitgegeven, door de uitgeversfirma gebr. Westerlaan in Berlikum. Via moederskant heeft bakker Siesling daar familiebanden mee. Siesling laat ons de eerste jaargang zien die hij in zijn bezit heeft.

Wanneer uitgever Westerlaan gestopt is met De Bakkerswereld is niet bekend. Het huidige vakblad Bakkerswereld heeft echter niets met haar voorganger De Bakkerswereld te maken. Wel ligt, behalve de naamgeving, nog een andere parallel. Uitgeverij Misset gaf ook het vakblad de Banketbakkerij uit, het officiële orgaan van de banketbakkersbonden. Dat vakblad is in 1981 opgegaan in de huidige Bakkerswereld.

Meer over 70 jaar Bakkerswereld
 

Reageer op dit artikel