nieuws

‘Bakkers Amsterdam open op zondag

Nieuws

AMSTERDAM – Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam ligt, mogen alle winkels, dus ook bakkers, voortaan op zondag open.

AMSTERDAM – Als het aan het College van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam ligt, mogen alle winkels, dus ook bakkers, voortaan op zondag open.

Dit staat in een brief die wethouder Lodewijk Asscher dinsdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd, zo liet de gemeente woensdag weten. Op dit moment gelden voor de stadsdelen verschillende regelingen over de zondagsopenstelling in de stad. Winkels mogen alleen maar open als ze in een toeristisch gebied liggen. Dit leidt tot onduidelijkheden voor ondernemers, bezoekers en inwoners van de stad. Het college wil nu dat de openingstijden onder een zogeheten ‘toeristisch regime’ vallen, zodat alle winkels op zondag open mogen gaan.
 

Reageer op dit artikel